• darkblurbg

Creërend luisteren betekent dat je sensitief bent voor wat in andermans woorden aansluit bij jouw visie of doel in plaats van dat je reageert op weerstand. Je hoort dan 'glimpjes' van jouw visie in de woorden van een ander. Creërend spreken is vervolgens die glimpjes groter maken door een stukje van jouw visie te delen dat aansluit bij het glimpje in de woorden van je gesprekspartner. je kunt hier meer te weten komen over:

 

Creërend luisteren

  • Lees hier hoe je door te luisteren door een bewust gekozen filter glimpjes kunt horen van jouw doel ook als iemand weerstand lijkt te hebben.

 

Voorbeeld: Creërend luisteren bevordert samenwerking

  • Lees hier een concreet praktijkvoorbeeld van een constructief gesprek dankzij creërend luisteren.

 

Creërend spreken

  • Lees hier hoe je kunt zorgen dat anderen zich jouw visie beter kunnen gaan voorstellen en ook als haalbaar kunnen gaan zien.

 

Voorbeeld: Glimpjes herkennen en groter maken

  • Lees hier verder over hoe in het praktijkvoorbeeld er niet alleen een constructief gesprek plaatsvindt, maar de steun voor de visie ook toeneemt door creërend spreken. 

 

Aanvullingen of vragen?

Als je aanvullende kennis of voorbeelden op deze site wilt plaatsen of als je vragen hebt over de gepresenteerde informatie, neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten over hoe je maatschappelijke opgaven effectief aanpakt, dan is het boek Effectief project- en programmamanagement iets voor jou. Naast een gedegen aanpak bevat het boek veel praktijkinzichten en meer voorbeelden.