• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

In het programma aantrekkelijke binnenstad gaat de verantwoordelijk wethouder, die dus ook de bestuurlijk opdrachtgever is, een toespraak houden voor bewonersverenigingen over de uitbreiding van terrassen en de ontwikkeling van nieuwe culturele evenementen in de binnenstad. De programmamanager weet dat de wethouder heel enthousiast is over die evenementen. Juist daarom heeft hij de wethouder op het hart gedrukt richting de bewoners te benadrukken dat er duidelijke afspraken worden gemaakt om geluidoverlast te beperken. Dát is wat de bewoners belangrijk vinden.

Tijdens de toespraak gaat de wethouder echter helemaal op in zijn enthousiasme over nieuwe muzikale evenementen op straat. De gevoelens van de bewoners aan het einde van de bijeenkomst variëren van ongerust tot woedend en enkele kondigen aan tot aan de Raad van State bezwaar te maken tegen dit soort evenementen.

 

Programmamanager spreekt wethouder aan

Na enkele dagen hebben de wethouder en de programmamanager een gesprek. De programmamanager informeert hoe de wethouder terugkijkt op de bijeenkomst. De wethouder geeft aan dat hij de indruk had dat de bewoners enthousiast waren over zijn toespraak. De programmamanager kiest nu voor een directe benadering. Hij geeft aan dat verschillende mensen hebben gezegd dat ze heel ongerust en woedend waren en dat ze alle nieuwe festivals met rechtszaken willen tegenhouden. De programmamanager geeft bovendien aan dat hij zich dat voor kan stellen, omdat de toespraak van de wethouder te weinig recht deed aan de zorgen van de bewoners. De wethouder schrikt en geeft aan de veroorzaakte verwarring graag recht te zetten.

 

Recht zetten

Samen bedenken ze de volgende acties: de wethouder zal een brief sturen met het genuanceerde verhaal, bij de eerstvolgende bewonersavond zal de wethouder nogmaals een korte toespraak houden en ter plekke zijn excuses maken dat hij zich de eerste keer door zijn persoonlijke enthousiasme over muziek op straat heeft laten meeslepen. En, de wethouder belooft plechtig de adviezen van de programmamanager voortaan te benutten.

 

Aanvullingen of vragen?

Als je aanvullende kennis of voorbeelden op deze site wilt plaatsen of als je vragen hebt over de gepresenteerde informatie, neem dan contact met ons op. Alvast veel dank!