• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

In het werken aan een aantrekkelijke binnenstad komen horeca-ondernemers en bewoners met elkaar in botsing. De horeca-ondernemers hebben belang bij meer festivals (en dus meer omzet) en de bewoners bij rustig wonen. Er wordt overlegd over allerlei mogelijke festivals: muziekfestivals, straattheaterfestivals, circusact-festivals, bierproef-festivals etcetera. Al deze festivals brengen rumoer met zich mee waar de bewoners niet op zitten te wachten.

 

Nieuw idee in plaats van blijven discussiëren

De programmamanager luistert naar de discussie door het filter “kunnen we deze belangen met elkaar verenigen?” Een gefrustreerde horeca-ondernemer zegt na verloop van tijd tegen de bewoners: “Nou, tussen de verschillende bands door is het even stil, dan hebben jullie toch ook je zin!” In deze sneer hoort de programmamanager een glimpje voor mogelijke overeenstemming en voordat de bewoners boos reageren, zegt hij: “Al die festivals die jullie net bespraken hebben ze overal. Zou het niet interessant zijn als wij met iets unieks kwamen. Wat dachten jullie van een “Pantomine-festival”? Daarmee vestigen we de aandacht op onze stad.” De horeca-ondernemers en bewoners besluiten dit uit te proberen.

 

Lees hier meer over creërend luisteren en spreken. 

 

Aanvullingen of vragen?

Als je aanvullende kennis of voorbeelden op deze site wilt plaatsen of als je vragen hebt over de gepresenteerde informatie, neem dan contact met ons op. Alvast veel dank!