• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Kom jij weleens meningsverschillen of conflicten tegen waarin mensen niet zomaar anders tegen de zaak aankijken of simpelweg een tegengesteld belang hebben, maar principiële overtuigingen hebben die een oplossing in de weg staan? Mensen hebben vaak andere perspectieven, opvattingen en belangen. Soms botsen ze in waarden die essentieel voor ze zijn, ofwel fundamenteel. In zulke situaties staat een deel van hun identiteit op het spel. 

 

Identiteitsgerelateerde maatschappelijke vraagstukken

Voorbeelden van zulke identiteitsgerelateerde conflicten zijn bijvoorbeeld veel medisch-ethische kwesties, discussies over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting, het Nederlandse debat over Zwarte Piet, bepaalde leefstijlen vs. de morele verplichting het milieu te beschermen, dierenrechten, discriminatie et cetera. Bij nadere beschouwing blijken er in onze samenleving veel maatschappelijke opgaven te zijn die raken aan identiteit en de behoefte aan erkenning.

 

Hardnekkige belemmeringen voor samenwerking

Identiteitsgerelateerde conflicten hoeven niet per se betrekking te hebben op grote maatschappelijke vraagstukken. Ook in professionele samenwerking kunnen identiteitsgerelateerde conflicten een effectieve samenwerking belemmeren. Immers, bij samenwerking gaat het om mensen en die nemen hun identiteit mee in de samenwerking. In de samenwerking kunnen er dingen gebeuren die raken aan fundamentele waarden. Het gevolg kan zijn dat een persoon of organisatie zich onvoldoende erkend voelt of zich bedreigt voelt in wat voor hen essentieel is. Deze persoon of organisatie zal weerstand ervaren, minder productief meewerken of zelfs initiatieven tot tegenwerking en sabotage nemen. 

 

Aanpak van hardnekkige conflicten

Hoe kun je hardnekkige conflicten over maatschappelijke vraagstukken oplossen? Praktische handvatten voor een 'intelligente procesregie' kun je lezen in het boek Effectief project- en programmamanagement en op deze site in het bijbehorende werkboek of andere artikelen onder leiderschap. Als er voor partijen echt fundamentele waarden op het spel staan, dan is een specifieke aanpak nodig. Lees hier meer over het oplossen van hardnekkige conflicten in de praktijk. 

 

(promotie-)onderzoek naar het oplossen van hardnekkige conflicten

Vide Advies voert wetenschappelijk (promotie-)onderzoek uit om filosofische theorieën te toetsen en te ontwikkelen, die kunnen helpen zulke conflicten beter te begrijpen, en op te lossen. Hieronder kun je de voortgang van het onderzoek volgen in toegankelijke, korte essays:

 

Vragen of meedenken?

Wil je van gedachten wisselen over het oplossen van hardnekkige conflicten in jouw situatie of heb je zelf een inzicht of idee dat je wilt delen, klik dan hier.